tisdag 7 april 2009

Ekoshopping


Det blev två Organic Surgeprodukter; en handkräm och en lätt ansiktskräm. De verkar fungera ganska bra, även om jag tycker att det verkar vara onödigt många ingredienser i krämerna. Innehållsförteckningen ser inte så mycket roligare ut än vad den gör på en genomsnittlig Niveaburk. Å andra sidan är det faktiska innehållet mycket bättre i Organic Surge-förpackningarna eftersom de inte innehåller några mineraloljor eller annat konstigt.

Vanligtvis använder jag ekologisk olivolja både som ansiktskräm och kroppslotion och det fungerar prima. Det är dock lite jobbigt när man ska ut och resa.



Dessutom hittade jag en otroligt bra deal på Marks & Spencer där jag köpte två Fairtradecertifierade, rundringade t-shirts för £8 (100 kr). De fanns i mängder av färger, ringningar och längder.

Marks and Spencer har de senaste åren profilerat sig som ett medvetet företag. med satsningen "Plan A - because there is no Plan B" De har bland annat startat en "grön" textilfabrik på Sri Lanka och startat ett samarbete med brittiska välgörenhetsorganisationen Oxfam där man får ett presentkort på £5 (60 kr) om man lämnar in ett gammalt plagg till Oxfams secondhandverksamhet. Detta gäller sedan på M&S om man handlar för mer än £35.

1 kommentar:

  1. Organic Surgeprodukterna luktar väldigt gott, det är alltid ett plus när det gäller ecoprylar ;)

    Björk & Berries är också eko, och de luktar gudomligt!
    http://www.bjorkandberries.se/

    SvaraRadera