torsdag 15 januari 2009

Primark i blåsväder

Engelska modekedjan Primark har de senaste åren etablerat sig i Storbritannien i det absoluta lågprissegmentet. De har nu, återigen, hamnat i blåsväder efter det avslöjats oegentligheter vid en av kedjans leverantörer. Leverantören, som är baserad i Manchester, har anställt sömmerskor utan arbetstillstånd och visum i Storbritannien som har fått jobba 80 timmar i veckan för strax över hälften av den lagstadgade minimumlönen. Några få kilometer därifrån har de stickade plaggen sålts för ca £12 (140 kr).

Primark initerade under början av veckan en extern revision och företaget tvingades avsluta sitt samarbete med branchorganisationen Ethical Traditing Initiative omedelbart. Idag publicerades kommentarerna till revisionen på företagets hemsida.

Här kan ni läsa mer om bakgrunden i fallet:

1 kommentar:

  1. När det är så billigt som det är på primark ska man nästan ana ugglor i mossen. I bakhuvudet måste man alltid ha att sjävklart vill företag gå med vinst och är det för billigt så är det någon kostnad man kapat, och inte sällan gäller det arbetarna.

    SvaraRadera